Vi er med under hele forløbet og sørger for, at alle elever kommer godt igennem.
Ascot Køreskole ligger centralt i Aalborg, på hjørnet af Vesterbro og Prinsensgade, blot et stenkast fra banegården og rutebilstationen/busstationen ved Kennedy–arkaden, så det er meget let at komme til vores lokaler på Vesterbro 34 og få din kørekort-undervisning.
Vi underviser i kørekort til personbil (kategori B) og også rutinetimer og generhverv samt trailerkort (kategori BE). Du kan også tage kørekort til personbil på engelsk, hvis du ikke er dansksproget! (Se valgmuligheden øverst på denne forside English for yderligere informationer.)
Vi underviser i:
Der er mere beskrivelse af B-holdene nedenfor – og tilmeldingen kan du lave fra forsiden under punktet TILMELDING hvor der også står de mulige datoer og tider.
Vi har elever fra hele Aarhus og det store opland og vi gør os umage med dit forløb – uanset hvilken slags undervisning/kørekort du vil have.
Du kan forvente at få en succesoplevelse, hvad enten du skal have det ene eller det andet kørekort hos os.
På køreskolen underviser vi på mindre hold, som hele tiden er tilpasset elevens stadie i undervisnings-forløbet. Du bliver således hele tiden ledt fra en lettere til en sværere opgave – både når du deltager i teoriundervisningen og i den praktiske kørsel.
Der er teoriaftener hver mandag og onsdag i 6 uger, derefter kan du, hvis du er klar, komme til en teoretisk og praktisk prøve.
Vi henter dig gerne ved dit uddannelsessted, læreplads, arbejde, hvis det er i midtbyen ellers mødes vi ved ”Spor1” foran Banegården. Som køreskole tænker vi på miljøet, og underviser i biler der kører miljømæssigt fornuftigt, uden at være kedelige.
Vores priser er transparante og i den lave ende. Du skal ikke betale for meget for dit kørekort.
Kørekort til personbil kategori B.
Lovpakken:
Fuld adgang til online teoriundervisning i 90 dage inkl. materialer.
Kørekort til personbil kategori B.
Lovpakken:
Fuld adgang til online teoriundervisning i 90 dage inkl. materialer.
Priserne er vore aktuelle priser og er ikke et bindende tilbud.
Der tages forbehold for prisstigninger og den samlede pris ved gennemførelse af hele lovpakken!
Nedenunder kan du se en liste over gebyrer samt vores aktuelle priser.
Gebyrer:
Prøvegebyr til staten kr. 1.000.00
Lægeattest (lovkrav) kr. (spørg lægen).
Færdselsrelateret førstehjælp (lovkrav) kr. 600.00
Priser ved ekstra lektioner og prøver:
Ekstra teoriprøve kr. 1.000.00
Ekstra køreprøve kr. 1.000.00
Leje af skolevogn ved ekstra køreprøve kr. 800.00
Ekstra kørelektioner udover lovpakken kr. 600.00
Udeblivelse kr. 350,00 per lektion.
Baner for sen afmelding (4 dage før) kr. 1.500,00
Vi er altid kun et telefonopkald eller en e-mail væk – ring eller skriv til os, vi har både tid og lyst til at besvare dine spørgsmål om kørekort.
NB ! Du skal være opmærksom på at ikke alle kan nøjes med det, som lovpakken sætter som minimumskrav.
Når du og din kørelærer er enige om at dine færdigheder er ok, bestiller vi en prøve. Den praktiske prøve er i den skolevogn, som du plejer at køre i.
Kørekort-uddannelsen skal iflg. loven følge en lektionsplan og skal mindst strække sig over 14 undervisningsdage.
Når du påbegynder kørekortet, er det et nyt hold, hvor alle elever er nystartede. Så I starter sammen på teori og gennemfører sammen. (Hvis du synes, at du ikke er helt klar til teoriprøven og godt kan bruge mere undervisning, er du velkommen til at følge teoriundervisningen lidt flere gange.)
Første gang du møder til teori, vil du få nøje fortalt, hvad du skal igennem af teori og praktik for at få et kørekort. Det vil være en fordel om du medbringer lægeattest første gang du møder til teori, så vi hurtigt kan få dig godkendt ved borgerservice.
Der er lovkrav til indholdet af undervisningen. Lovkravet er et absolut minimumskrav – men det er altid din egen præstation, der afgør, om du skal have ekstra lektioner.
Lovkrav:
Det kan være, at der er emner – som eks. rundkørsel, venstresving eller parallelparkering, som du skal træne mere og du derfor skal have ekstra lektioner. De fleste skal regne med nogle ekstra lektioner ud over de 16 lektioner. For at bestå en køreprøve skal du kunne køre bilen tilfredsstillende i trafikken, hvor du viser, at du har lært det, vi har trænet i lektionerne.
Hver gang du har gennemført et modul i lektionsplanen, skriver du og vi under på det med dato og forbrugt tid. Mellem disse datoer må der som udgangspunkt højst være 3 måneder, hvis du vil undgå at skulle begynde forfra. Der er nogle få undtagelser fra disse 3 måneder afhængig af, hvor langt du er i undervisningsforløbet. Så derfor afbryd aldrig undervisningen over 3 måneder.
Fra den 1. januar 2017 er der startet en 3-årig forsøgsordning, hvor man som 17-årig kan tage kørekort, og derefter køre bil sammen med en erfaren bilist som ledsager, til man fylder 18 år. Denne ordning er stadig gældende.
Der er tale om en form for mentorordning, der skal gøre yngre bilister mere sikre i trafikken, end de er i dag. De 17-årige skal igennem nøjagtigt den samme køreundervisning for at få kørekort, som 18-årige og ældre skal i dag. Den store forskel er bare, at de ikke må køre alene, før de fylder 18 år.
Køreundervisningen kan tidligst påbegyndes 3 måneder, før du fylder 17 år. Teoriprøve kan bestilles og gennemføres 1 måned, før du fylder 17 år og køreprøven tidligst den dag du fylder 17 år. Læs mere om kørekort til 17-årige. Hvis du stadig er 17 år når køreprøven er bestået, skal du altid køre med ledsager, indtil du er fyldt 18 år. www.sikkertrafik.dk
Ledsageren skal være mindst 30 år. Han/hun skal have haft kørekort til personbil i de seneste 10 år, og i den periode må kørekortet ikke have været frakendt. Ledsageren skal til enhver tid være i stand til lovligt at køre bilen.
Det er dit ansvar, at du har fortalt ledsageren om de krav, han/hun skal opfylde for at køre med dig ved rattet. Du skal kunne dokumentere overfor politiet, at du har gjort det. www.sikkertrafik.dk
Det er en god idé at træne så meget som muligt sammen med en eller flere voksne, som du har tillid til og som er gode til at lære fra sig. Så får du god rutine bag rattet og en sikrere bilist, når du bliver 18 år og må køre alene. Når du kører med ledsager, må du kun køre i Danmark.
Når du skal tage kørekort har du sikkert mange spørgsmål du ønsker besvaret inden du starter uddannelsen.
Vi har her på siden samlet en række spørsmål som vi ofte får stillet.
Du må tidligst starte på køreskolen 3 måneder før du fylder 17 år.
JA, det må du godt, men pausen må ikke vare mere end 3 måneder, hvor der ingen aktivitet er - enten kørsel eller teori.
Nej, førstehjælpskursus er ikke inkluderet. Køreskolen har sit eget førstehjælpskursus som du kan vælge, men kurset kan også tages andre steder.
Når du har bestået teoriprøven, må der højest gå et år inden du går til køreprøve.
Du skal medbringe din lektionsplan, din "ansøgning om kørekort", billedlegitimation (som normalt vil være et gyldigt pas).
Du skal medbringe din lektionsplan, din "ansøgning om kørekort", billedlegitimation (som normalt vil være et gyldigt pas).
Når du består din praktiske køreprøve, får du et midlertidigt kørekort. Det midlertidige kørekort kan benyttes i de nordiske lande. Pas eller lign. skal medbringes som identifikation når du kører med det midlertidige kort. Efter 2 til 3 uger får du tilsendt det rigtige kørekort med posten. Et kørekort gælder i 15 år.
Vi er ret stolte af vores beståelsesprocent. Den er naturligvis blandt de bedste i Ålborg, da vores omdømme betyder meget. God beståelsesprocent giver dig nemlig et billigere og hurtigere kørekort.